İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk – Alman ilişkileri konferansta tartışılacak

Türkiye – Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı TAVAK ile Konrad Adenauer Vakfı Ankara’nın ortaklaşa düzenledikleri konferansta Türk-Alman dostları bir araya geliyor. Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un da katılacağı konferansta Almanya’da çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönüş yapan Türkler ile Türkiye’de yaşayan Almanların Türk-Alman dostluğu, ekonomik işbirliği ve kültürel köprülerinin güçlenmesinde nasıl bir rol oynadıkları ve oynayabilecekleri yuvarlak masada tartışılacak. Aynı etkinlik kapsamında Almanya’da yaşayan başarılı Türklere Bosphorous Awards ödülü verilecektir.

Göçün Sosyal ve Ekonomik Sonuçları Tartışılacak…

Eyüp Kongre Merkezi’nde 28 Ağustos 2013 tarihinde saat: 13:00 da Prof. Dr. Necdet Basa, Colin Dürkop ve Dr. Ulaş Sunata’nın yönetiminde düzenlenecek konferansta Türk-Alman ilişkileri yuvarlak masada tartışılacak. Türkiye- Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı TAVAK ile Konrad Adenauer Vakfı Ankara tarafından gerçekleştirilecek konferansta ağırlıklı olarak Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapan

Türkler ile Türkiye’de yaşayan Almanların iki ülke arasındaki ilişkilerde nasıl bir rol oynadıkları ve oynayabilecekleri araştırılacak.

Konferansta ayrıca, göç veren ülke konumunda olan Türkiye’nin 1980’li yılların sonundan itibaren yasal ve kaçak göç ve işçi göçü almaya başlamasının sosyal ve ekonomik sonuçları irdelenecektir.

Susanne Günsten, Dr. Ulaş Sunata, İçişleri Bakanlığı Temsilcisi Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Nail Alkan, İsmail Erel, Anna Scholz, Dr. Mehmet Daimagüler, Prof. Dr. Necdet Basa, Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Cihat Yanık, Ahmet Güler, Dietmar Zöller, Zülfiye Kalkın, Aydın Yardımcı, Christine Şenol, Dr. Fahri Yıldız, Thomas Seibert, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazeteci- yazar Yavuz Donat ile Kerem Çalışkan’ın yanı sıra Ercan Karakaş, Şeref Traş, Michael Nicklas, Ümmühan Dericioğlu ve Dr. Latif Çelik’in sunum yapacakları konferansta ayrıca 1. Bosphorous Awards ödülleri de sahiplerini bulacak.

Bosphorus Awards Ödülleri Sahiplerini Buluyor

2013 yılından itibaren her yıl özel bir konuda önemli kişilere verilmesi planlanan Bosphorous Awards Ödülleri, Almanya Türk göçünün 52. Yılı nedeniyle Almanya’da yaşayan sekiz başarılı kişiye verilecektir. Etkinlikte Türkiye- Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in başkanlığında, Brandday.net internet gazetesi tarafından Bosphorous  Awards ödülleri sahiplerini bulacaktır. Ödüller konferans sonunda saat 19.00’da verilecektir.

Bosphorous Awards Ödülleri için öncelikle yılın en iyi politikacısı, profesyoneli, iş adamı, oyuncusu, sanatçısı, sporcusu ve sivil toplum örgütü belirleniyor. Daha sonra her branşta öngörülen adaylar 11 kişilik ön seçici grubu tarafından ödüle layık bulunuyor. Bu yıl Bosphorous Awards Ödülleri için Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile Başbakan yardımcısı ve Yurtdışı Türklerden Sorumlu Bakan Bekir Bozdağ da aday olarak öngörülmüş bulunmaktadır

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın