İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sağlıkta hemşire ihtiyacı gün geçtikçe artıyor

s1377167462_nurse_careerTürkiye’de sağlık sektörü gerek hızlı nüfus artışı gerekse yaşlı nüfusun ve kronik hastalıkların artışına  istinaden hızla büyüyor. Gelir düzeyinin  artışı  ve sağlık hizmetine erişimde sağlanan kolaylıklarla birlikte  Türkiye sağlık sektörünün önümüzdeki dönemlerde yerli ve yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmaya devam edeceği düşünülüyor.

Sağlık sektörü son yıllarda uluslararası yatırımcı çeken sektörler arasında ilk sıralarda yer aldı.

Ülkemizde sağlık harcamaları 2002-2010 yılları arasında yaklaşık yüzde 17 oranında artış gösterirken TUİK verilerine göre son yılda sağlık harcamalarındaki artışa paralel olarak çalışan sayıda artış gösterdi. 2002’de 71 bin 600 olan hemşire sayısısı 2012’de 114.772’e yükseldi. 2010 yılı itibariyle mevcut 165 bin hemşire ve ebenin, 2023 vizyonu çerçevesinde 400 bin kişiye çıkarılması hedefiyle bu alandaki mesleki eğitimlerin artışı önem kazanıyor.

Sağlık hizmeti alan kişiler daha güvenli, zaman ve enerji ekonomisini de içeren  sağlık hizmetleri talep ederken, sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşların da en önemli öncelikleri arasında eğitimli ve donanımlı, empati yeteneği gelişmiş, etkin iletişim becerisine sahip insan gücü ile hizmet veriyor.

Ülkemizin ilk teknik koleji ünvanlı Era Teknik Koleji kampüsleri, ülkemizin ihtiyacı olan sağlık sektörü tıbbi teknisyenlik alanında hemşirelik, radyoloji teknisyenliği, anestezi teknisyenliği, diş teknisyenliği, acil tıp teknisyenliği alanında mesleki eğitim vermeye hazırlanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın