İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyük şirketler Global Çevre Programı’na entegre olmaya çalışıyor

P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu
P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu

P&G Türkiye’nin yayınladığı 2012-2013 Sürdürülebilirlik Raporu, şirketin sürdürülebilirliği iş süreçlerine, markalarına ve insan kaynakları yönetimine nasıl entegre ettiğini açıklıyor. Türkiye’deki 20 markası, 2 üretim tesisi ve800’den fazla çalışanıyla yaşamlara, ekonomiye ve istihdama katkı sunan P&G, üretim tesislerinde yerel yönetmeliklerin yanı sıra Global Çevre Programı’nı uygulayarak üretimden tüketime her aşamada çevresel etkileri en aza indirmeye çalışıyor; küresel iklim değişikliği ile mücadeleye, işbirliği yaptığı paydaşlarını da ortak ediyor.

26 yıldır global vizyonu doğrultusunda sürdürülebilirlik çalışmalarının her aşamasına katkıda bulunan P&G Türkiye,2012-2013 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Sürdürülebilirlik ve kurumsal sorumluluk çalışmalarını tüketicileri ve tüm paydaşları ile paylaşan P&G Türkiye’nin yayınladığı 2012-2013 Sürdürülebilirlik Raporu, şirketin sürdürülebilirliği iş süreçlerine, markalarına ve insan kaynakları yönetimine nasıl entegre ettiğini açıklıyor..

176 yıldır markalarıyla tüketicilerin günlük yaşamlarına dokunarak küçük ama anlamlı farklar yaratmayı amaç edinen P&G için sürdürülebilirlik, “bugün ve gelecekte herkes için daha kaliteli bir yaşam oluşturmak” ilkesini temel alıyor. Bugün Türkiye’deki hanelerin %95’ine en az 1markasıyla giren P&G, ürün ve hizmetlerini sunarken sürdürülebilirlik ilkelerini iş süreçlerinin merkezine yerleştiriyor.

P&G, üretim tesislerinde Global Çevre Programı’nı uyguluyor

s1375771891_PG_Surdurulebilirlik_2Bu kapsamda çevreye duyarlı ürünler üretmek, üretim yaparken tükettiği kaynakları en aza indirmek ve nihai ürün nakliyatı sırasında karbondioksit (CO2) salımını minimuma düşürmek için çalışan P&G, Türkiye’deki Gebze ve Şekerpınar üretim tesislerinde su, enerji kullanımı ve atık azaltımı konularında projeler sürdürüyor. Son 5 yılda Gebze ve Şekerpınar üretim tesislerinde toplamda enerji tüketimi %37, su tüketimi %36, atık miktarı%45 ve karbon salımı %48 oranında azaltıldı. AB uyum yasaları çerçevesinde revize edilen Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklere uyumlu olan Gebze ve Şekerpınar tesislerinde P&G, ayrıca Global Çevre Programı’nı uyguluyor ve atık kaynaklarını kontrol altında tutuyor.

P&G, özellikle küresel iklim değişikliği ile mücadeleye, işbirliği yaptığı paydaşlarını da ortak ediyor. Bu kapsamda P&G Türkiye, iş ortaklarının karbon ayak izi ve karbon salımını azaltmaları, enerji ve su kaynaklarını tasarruflu kullanmaları ve atık yönetimi konusunda dikkatli davranmaları konusunda teşvik edici ve bilinçlendirici programlar uyguluyor.

P&G, insan kaynaklarında sürdürülebilirlik ilkesini öne çıkarıyor

P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, şirketin sürdürülebilirliği çevrenin yanı sıra Ar-Ge, sosyal sorumluluk ve insan kaynakları gibi farklı iş süreçlerine dahil ettiğine dikkat çekiyor:

“Türkiye’de yaşamlara, ekonomiye ve istihdama katkı sunan P&G, 26 yılda Türkiye’ye 550milyon doların üzerinde fiziksel yatırım yaptı. Ar-Ge çalışmalarına her yıl 2 milyar doların üzerinde kaynak ayıran P&G, inovatif teknolojilerle geliştirdiği ürünleri tüketici ile buluşturuyor. Önümüzdeki yıllarda da toplum ve çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın