İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

D-Smart, kanal logoları ve kanal isimlerini değiştirdi

Türkiye’nin önde gelen dijital yayın platformlarından D-Smart, bir yandan yönetim ve içerik alanında birbirinden önemli adımlar atarken, diğer yandan da iletişim dilini güçlendirmeyi sürdürüyor.

İşte D-Smart’ın  yeni yayın grafiklerinin tasarımının yola çıkış öyküsü!

D-Smart, yeni yayın grafiklerini izleyicilerinin beğenisine sundu. Görsel paketin içinde; yeni kanal logoları, ‘reklamlar’, ‘son dakika’, ‘az sonra’ gibi yayın kapakları ve tematik animasyonlar yer alıyor. Emrah Yücel’in sahibi olduğu “I Mean It” reklam ajansı tarafından, yaklaşık 2 aylık bir sürede hazırlanan çalışma, D-Smart’ın marka kimliğinin güçlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

D-Smart kanallarının yeni yüzünü yaratan “I Mean It”in sahibi Emrah Yücel, dijital platformlar ile izleyiciler arasındaki en doğrudan ilişkinin, yayın grafikleri tarafından sağlandığını ve bir filmi izlerken, hangi kanalda olduğunuzu gösteren, ona benzer bir filmi daha sonra izlemek istediğinizde nereye gitmeniz gerektiğini hatırlatan tek öğenin görüntünün üzerindeki logo olduğunu  söyledi. Yücel, “Bu filmin veya programın arasında çıkan ‘reklamlar’ grafiğinden, bir sonraki programın ne olduğunu size söyleyen ‘az sonra’ ekranına kadar bütün bu görselliği kapsayan paket, içinde bulunduğunuz dünyanın rengini ve atmosferini size hissettiriyor. Bu da, markaya bir ‘karakter’ yüklüyor. O karakterin güçlü olması, markanın da güçlenmesini ve saygınlık kazanmasını sağlıyor” dedi.

D-Smart’ın yeni kanal logolarındaki sadelik, uluslararası grafik tasarım trendine uygun!

D-Smart’ın yeni kanal grafiklerinin dünya standartlarında, çok daha modern ve bir o kadar da sade bir tasarım anlayışı ile tasarlandığını aktaran Emrah Yücel; bu sadeliğin, uluslararası grafik tasarım trendi ile paralellik gösterdiğini belirtti.

D-Smart kanallarının yeni yüzünün eskilerden daha iyi olmasındaki en önemli noktanın ise, gösterilen görüntülerin ve yazıların yerleşimi ve boyut ilişkisi olan ‘görsel hiyerarşi’ olduğunu ifade eden Emrah Yücel çalışmalarını izleyicilerin alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak yaptıklarını aktardı. Yücel, “Gereksiz görsel detayların olmadığı, her öğenin bir amacının olduğu, ‘şov yapmanın’ değil, doğru bir kullanıcı deneyiminin oluşturulmasını ön planda tuttuğumuz bir iş ortaya koymaya çalıştık. Böylelikle izleyiciler, gördükleri grafikleri çözmeye ve anlamaya uğraşmayacak, göz ucuyla baktıklarında bile neyle karşılaştıklarını kolaylıkla algılayabilecekler. Bu iş aslında araba tasarlamak gibi… Dışarıdan bakıldığında çok etkileyici görünen, harika bir araba tasarlayabilirsiniz. Ama şoför koltuğuna oturduğunuzda yolu tam olarak göremiyorsanız, aynalar kör noktalar oluşturuyorsa ve uzun yolculuklarda direksiyonun konumu kolunuzu ağrıtıyorsa, o araba kötü tasarlanmış demektir” dedi.

Bir anlamda televizyon izleme deneyimi içindeki ergonomiden söz eden;  yapılan yeniliğin, kullanıcıları da çok yakından ilgilendiren bir adım olduğunun altını çizen Emrah Yücel, temel amaçlarını farklı bir şekilde ifade ettiklerini vurguladı. Yücel, “Amacımız, D-Smart markasına güçlü bir kişilik kazandırmak. Marka sadakati, tüketicinin deneyimleriyle inşa edilen bir bina gibidir. Siz, ‘Türkiye’nin en iyi bankasıyız’ derken, tüketici ‘bunlar da kendilerini bir şey sanıyorlar’ tepkisini gösterirse, binanız bir anda yıkılıverir. Ama siz, tüketicinize, farklı mesajlarla ve hizmet kalitenizle ‘Bunlar Türkiye’nin en iyi bankası’ dedirtebilirseniz, işte o zaman marka sadakatini sağlama yolunda önünüz açık demektir” dedi

Yeni kanal logolarımız ve yayın grafiklerimizle D-Smart’ın yeni yapısını, atmosferini yansıttık!

D-Smart CEO’su Ali Güven de, yenilenen kanal logoları ile ilgili yaptığı açıklamada, D-Smart’ın dijital yayın platformları içinde çok özel bir yere sahip olduğunu ve rakiplerine oranla önemli avantajlar taşıdığını aktardı.

Ali Güven, D-Smart’ın sahip olduğu ve taşıdığı tüm bu değerleri,  müşterilerine bütün açıklığıyla anlatmaları gerektiği için de bu değişikliğe gittiklerini vurgulayarak “Doğru bir tüketici algısı için, doğru bir marka stratejisi ve güçlü bir reklam iletişimi şart. Ancak hepsinden önce; hizmet kalitesinde tutarlılığın ve sürekliliğin sağlanması lazım. Bizler; D-Smart ekibi olarak, bu konu üzerinde titizlikle çalışmaya devam ediyoruz. Tüketicilerimize ulaştığımız noktada da, reklam ajansımız devreye girerek, bizim mükemmeliyetçi yaklaşımımızı görsel iletişime yansıtıyorlar” dedi.

D-Smart’ın görsel iletişimindeki kapsamlı değişimin, tüketici algısını büyük ölçüde değiştirdiğini, D-Smart’ın, hakettiği konumlandırmaya sahip olmaya başladığını belirten Ali Güven, yeni sunulan yayın grafiklerinin, bu konudaki önemine dikkat çekti. Güven, “Önceki yayın grafikleri, her geçen gün yükselttiğimiz hizmet kalitemizi kaldıramayacak noktaya gelmişti. Hizmetlerimiz; dünyanın en büyük dijital platformlarıyla yarışacak düzeye çıkarken, görsel dünyadaki marka algımız o seviyeyi yakalayamıyordu. Bu nedenle yeni bir yapı, yeni bir atmosfer yarattık. Bu yepyeni dünyanın, izleyicilere, D-Smart’ın büyüklüğünü ve hedeflerini hissettirecek kalitede olduğunu düşünüyoruz. Ekranlarımızdaki zengin içeriğimizin, yayınlarımızın yeni görsel dilinin heyecanını yaşıyoruz. Dileriz bu değişim sürecinde bizim aldığımız keyfi, D-Smart üyeleri de alır” dedi.

D-Smart’ın vazgeçilmez TV kanalları yeni isim ve yeni yüzlerle sizinle! D-Smart takipçileri, eski kanalları artık şu yeni isimlerle izleyecek:

ESKİ KANAL İSMİ                                            YENİ KANAL İSMİ

Smart Promo                                                           SmartPromo Portal

Movie Smart                                                          MovieSmart Classic

Smart Sinefest                                                         MovieSmart Fest

Smart SinePlus                                                       MovieSmart Plus

Smart SineGold                                                      MovieSmart Gold

Smart SineTürk                                                      MovieSmart Türk

Yeşilçam Smart                                                      MovieSmart Yeşilçam

DiziSmart                                                               DiziSmart Premium

MaxSmart                                                               MaxSmart Premium

Smart                                                                       Smart Premium

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın