İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karakaş Atlantis’den 11,5 milyon liralık ihracat

Karakaş Atlantis, bu yılın ilk çeyreğinde 11,5 milyon liralık ihracat yaptı.

Karakaş Atlantis açıklamasına göre, 43 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren ve geçen yıl halka arz olan şirketin 2013 yılı ilk çeyrek rakamları açıklandı. Buna göre iç pazarda 124 milyon 457 bin liralık satış yapan şirket, brüt satışlarda ise 136 milyon lirayı aştı. 11 milyon 573 bin liralık da ihracat gerçekleştiren şirket, bu yıl içinde 75 milyon liralık ihracat yapmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Üyesi Elif Karakaş, birinci çeyrek itibariyle ihracatta bir önceki yıl olduğu gibi Dubai’ye yoğun ihracatlarının devam ettiğini belirtti.

Bu ülkeye yaptıkları ihracatın, toplam ihracatlarının büyük bir kısmını oluşturduğunu aktaran Karakaş, şunları da kaydetti:

“Fakat son zamanlarda yapmış olduğumuz çalışmalar sonunda 2013 Mayıs sonu itibariyle ihracat portföyümüzü daha da genişletmiş bulunmaktayız. Rusya ve Irak’a da ihracatımız başladı. Ayrıca önümüzdeki zaman diliminde çalışmalarımızın olumlu olması durumunda Litvanya’yı da ihracat portföyümüze eklemeyi planlıyoruz.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın