İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakanlığın yeni uygulaması

?Bakanlığın yeni uygulaması, piliç şarküteri pazarını 1 yılda yüzde 30 büyütecek?

Keskinoğlu, yüzde yüz göğüs eti kullandığı piliç eti şarküteri pazarından yüzde 30 pay almayı hedefliyor.

Piliç eti ve yumurta pazarında 50 yıldır faaliyet gösteren ve kurulduğu günden bu güne sağlıklı ve doğal ürünleri tüketicisine sunmayı kendine misyon edinen Keskinoğlu, 5 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe giren, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?nın et ve et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırladığı ‘Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği?nin en büyük destekçileri arasında yer alıyor.

Eski tebliğde sucuk, salam, sosis gibi ürünlerde kırmızı et ile beyaz et karışımına izin verildiğini fakat yeni tebliğe göre karışım uygulamasının yasaklandığını belirten Keskinoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu; Yeni Tebliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte kırmızı et ile üretilen sucuk, salam gibi ürünlerde fiyat artışı yaşanacağını bu sebeple yüzde yüz piliç etiyle hazırlanan şarküteri ürünlerinin fiyat bakımından büyük avantaj sağlayacağını dile getirdi. Keskinoğlu ?Bakanlığımızın yoğun çalışmaları sonrasında 5 Mart?ta yürürlüğe giren tebliğ ile tüketicilerimiz artık ne satın aldıklarını bilecek. Biz Keskinoğlu olarak tüm şarküteri ürünlerimizi yüzde yüz göğüs etinden üretiyoruz ve bakanlığın bu yeni uygulamasını yüzde yüz destekliyoruz. Taklit ve tağşiş üretimi engelleyerek halkın daha sağlıklı ürünlere ulaşmasını amaçlayan bu uygulama için de bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Yeni uygulamanın yürürlüğe girmesi ile piliç eti şarküteri ürün tüketiminin önümüzdeki 1 yıl içinde yüzde 30 oranında artmasını bekliyoruz. Keskinoğlu olarak yüzde yüz göğüs etinden ürettiğimiz şarküteri ürün gurubumuzla, bu pazardan yüzde 30 pay almayı hedefliyoruz ve 2013 yılında bu ürünlerdeki kapasitemizi yüzde 20 arttırmayı planlıyoruz? dedi.

Piliç etinde 150 çeşit ürünü bulunan Keskinoğlu’nun yüzde 100 göğüs etinden ürettiği şarküteri grubunda sosis, salam, sucuk, jambon ve burger yer alıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın