İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2013 Reebok CrossFit oyunları 22-28 Temmuz tarihlerinde California’da gerçekleşecek

CrossFit, tüm bireyler için fiziksel antrenman şeklinde geliştirilmiş fonksiyonel fitness programıdır. Greg ve Lauren Glassman tarafından geliştirilen CrossFit güç ve kondisyon antrenmanları ile kaliteli fitness programı takip etmek isteyen milyonlarca birey ve profesyonel sporcu için yeni bir antrenman metodu.

Gelenekselleşen CrossFit etkinliği ise her yıl düzenlenen Reebok CrossFit Oyunları.  Altı senedir düzenlenen Reebok CrossFit Oyunları’na 2012 yılında 70,000 kişi başvurmuştu. Yarışma sonucunda Reebok sponsorluğundaki yarışmacılar 24 yaşındaki Rich Froning Jr ve 22 yaşındaki Annie Thorisdottir 46 erkek ve 45 kadın yarışmacıdan oluşan rakiplerine karşı üstünlüklerini ilan ettiler ve Dünyanın En Fit Erkeği ve Kadını sıfatlarına layık görüldüler.

2013 Reebok CrossFit Oyunları ise geçtiğimiz seneye nazaran daha büyük bir coşkuyla başladı. Bu sene de atletler yarışma boyunca, bir dizi antrenman yoluyla, fiziksel fitliğin temel prensiplerinden olan kardiyovasküler dayanıklılık, güç, kuvvet, hız, koordinasyon, denge ve çevikliklerini test ederek “En Fit” olmaya ne kadar yakın olduklarını gösterecekler. CrossFit sözcüğünün anlamı olan “hiçbir şeye ve her şeye hazır olma prensibinden” yola çıkılarak, birçok antrenman başlamasına az bir süre kalana dek açıklanmıyor olacak.

Dünya üzerindeki en fit kişiyi arayış, yaklaşık 140.000 kişinin katıldığı 2013 Reebok CrossFit Oyunları’nın ilk elemesi olan “The Open Competition”la Şubat ayında başladı. Yarışmanın finali için en iyi atletlerden oluşan 47 erkek ve 44 kadın “Dünya Üzerindeki En Fit” unvanını elde edebilmek için bu kez California’da rekabet edecek.

Bu sene yarışmanın ödülünde de önemli oranda bir artış var ki; bu da yarışmanın hem erkek hem de kadın galibinin $275.000 tutarında bir ödüle kavuşacağı anlamına geliyor.

Bu yılın Reebok CrossFit Oyunları başka sürprizle daha gündeme geliyor. Cumartesi günü, canlı performansına ev sahipliği yapmak üzere, Grammy ödüllü sanatçı Tyga’yı ağırlıyor. Reebok’la bir süredir işbirliği içinde olan sanatçı, StubHub Center Tenis Kortu’nda konser verecek.Yarışmanın bu yılki izleyici sayısının ise 60.000’in üzerinde olması bekleniyor.

Geçen sene Rich Froning ve Annie Thorisdottir, “Dünya Üzerindeki En Fit” olarak adlandırılmışken, yarışma tarihinde rastlanmayan şekilde, ilk kez tekrar şampiyon oldular.

Bu yıl Rich Froning, Jr., tekrar denemek ve tarih kitaplarında adını garanti etmek adına yarışmaya katılırken; Annie Torisdottir sakatlığı nedeniyle yarışmadan çekilmek durumda kaldı. Anniae’nin yokluğunda, içlerinde Birleşik Krallık’tan Smantha Briggs, Kanada’dan Leblanc-Bazinet ve ABD’den 2010 yılı şampiyonu Kristan Clever’ın da bulunduğu öne çıkan bazı favori isimler, kadınlarda galibiyeti alabilmek için sıralandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın